Coaching | retraites | meditatie | wandelen | Griekenland | Sinaï | Spirituele reizen

Praktijk voor coaching en bewustzijnsontwikkeling

Praktijk voor coaching en bewustzijnsontwikkeling

Retraite Griekenland

Mediteren, yoga en wandelen

In het hart van meditatie

Op weg naar je innerlijk weten en je eigen bestemming

8-13 juni 2019 en van 21-26 september 2019

Voor het vijfde jaar op rij bied ik in de rust en schoonheid van Epidavros, Griekenland, in het voor- en najaar een retraite aan. Het gastverblijf is het prachtige Artisa, Academic and Art Retreat.

.

Vijf dagen ontspannen, genieten, gezond en heerlijk eten in een kleine groep op een prachtige locatie aan zee met een volledig programma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Waar liefde is is vreugde

Het hart is de zetel van je diepste Zelf, de plek van liefde, compassie, vreugde en harmonie. Jouw verlangen om dit te ervaren, te onderhouden en uit te dragen in je leven en werk door je woorden, acties en gedachtes vormt het startpunt van de retraite.

Plaats van cultuur en genezing

We laten ons inspireren door wat er in het gebied en de natuur aanwezig is. We mediteren en wandelen, en ervaren de helende kracht van het beroemde Griekse heiligdom van Asclepius, de God van de geneeskunde. We bezoeken ook natuurplaatsen zoals de geneeskrachtige bron van Asclepius en ervaren de stilte en rust wanneer we wandelen over een mystiek 2000 jaar oud pelgrimspad, the Sacred Road, of wanneer we ‘de hemel aanraken’ volgens het eeuwenoude gezegde boven op de berg bij Moni Kalamiou.

Iedere dag heeft een eigen thema en route en kent een uitgebalanceerd ritme van beweging en rust om zo optimaal mogelijk in de stilte van je gedachten en in de kern van je hart te komen. Je gaat ontdekken dat alles aanwezig is om nieuwe intenties mee te nemen en oude patronen los te laten, nieuwe inspiratie op te doen en je af te stemmen op je eigen hart in het dagelijks leven. Je gaat meer en meer ervaren dat er een innerlijke leiding is waarmee je samenvalt om jouw eigen weg te gaan in het leven.

Ons verblijf: Artisa

Het verblijf in Artisa is een verademing. De natuurlijke omgeving, de zee en het mediterrane klimaat, het licht en de stilte nodigen uit tot meditatie, creativiteit, rust, heling en het delen van ervaringen. Het complex bestaat uit 10 ruime studio’s met eigen badkamer, kitchenette en groot privé balkon met uitzicht op zee. De grote tuin vol bloemen en een boomgaard met sinaasappel-, citroen- en olijfbomen biedt direct toegang tot het aangrenzende privéstrand en de zee.

Retraite en coaching

We beginnen de dag met yoga en meditatie in de tuin van ons verblijf onder de olijf- en sinaasappelbomen. Na het rijkelijke ontbijt, eveneens in de tuin, gaan we op pad. We zullen de ochtenden veel in stilte verblijven.

In de middag, na de lunch, is er tijd voor rust en ontspanning en het uitwerken van individuele opdrachten. We werken met een veelzijdigheid aan meditatieopdrachten, bewustzijnsoefeningen en oefeningen voor spirituele ontplooiing afgestemd op je eigen persoonlijke groei.

Het uitwerken van de opdrachten kan in je eigen kamer of op je balkon, in de schaduw van de bomen in de tuin of op een zonnebed aan het privé-strandje. In de namiddag vervolgt het programma met meditatie en het delen van de ervaringen van de dag. We sluiten de dag af met een heerlijk Grieks diner en een korte avondmeditatie.

De retraites zijn een unieke innerlijke ervaring voor een ‘life-changing’ reis op weg naar je eigen bestemming

 

De retraite biedt:
 • een vast ritme van yoga, meditatie, stilte, rust en ontspanning
 • 4 wandelingen over eeuwenoude pelgrimspaden en bezoek aan geneeskrachtige (natuur)plaatsen
 • een programma gericht op de eigen persoonlijke ontwikkeling
 • individuele coaching sessies aan zee
 • privé studio met eigen balkon en uitzicht op zee
 • yoga, meditatie en maaltijden onder de sinaasappelbomen
De retraite geeft:
 • meer en dieper contact met je ware zelf
 • afstemming op je eigen hart
 • meer bewustzijn over en het loslaten van vaste patronen
 • inzicht in je levensvragen en -thema’s
 • een innerlijke transformatie die leidt tot:
  * helderheid over hoe je verder wilt in je leven
  * meer zelfvertrouwen op de eigen innerlijke leiding
  * vernieuwde inspiratie in leven en werk
  * meer en hernieuwde energie
  * rust in het hoofd en ontspanning van het lichaam

Zie ook de pagina: Impressies Griekenland Retraite in woord en beeld
De retraite is goedgekeurd als onderdeel van de internationale opleiding Mindfulness-Academie voor Mindful Teaching te Leusden.

Kosten

De kosten bedragen voor het gehele programma, inclusief privé studio en alle maaltijden: 970 euro.

Om verzekerd te zijn van inschrijving vraag ik een aanbetaling bij inschrijving van 270 euro. De overige 700 euro graag overmaken voor 15 mei 2019 resp. 1 september 2019.

Voor vragen, aanmelding en het inschrijfformulier kunt u contact opnemen via: lotus@lotuslifecoaching.nl

Mensen die nog niet eerder een consult, cursus of workshop bij mij gevolgd hebben worden uitgenodigd voor een afstemmingsconsult voorafgaand aan de retraite. Dit om goed in te kunnen gaan op je wensen en leermogelijkheden tijdens de retraite. Kosten hiervoor bedragen 80 euro.

We vliegen gezamenlijk naar Athene zodat we vandaar met ons allen met een taxibusje naar Artisa kunnen reizen.
De vlucht naar Athene v.v. en transfer tussen Athens Airport en Artisa komen voor eigen rekening. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper de vlucht.

Coaching

consult | Lotus Lifecoaching

Individuele consulten en coaching

Meditatie

cursus | Lotus Lifecoaching

Ontdek de kracht van meditatie voor ontspanning

Retraite

retraite | Lotus Lifecoaching

Epidavros Griekenland

Sinaï woestijn

Workshop

workshop | Lotus Lifecoaching

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl

Pin It on Pinterest

Share This