Coaching | retraites | meditatie | wandelen | Griekenland | Sinaï | Spirituele reizen

Praktijk voor coaching en bewustzijnsontwikkeling

Praktijk voor coaching en bewustzijnsontwikkeling

Biografie

Dr. Indah Courtens

Lotus Lifecoaching is in 2008 opgericht door Indah Courtens, antropoloog, gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, en life coach – jezelf werkelijk leren kennen en tot expressie brengen.

Ik bied persoonlijke consulten aan, coaching, meditatie cursussen, retraites en workshops om mensen te leiden naar datgene wat de ziel dient, het hart gelukkig maakt en de geest verheft.

Leven en werken vanuit een innerlijke grondslag, jezelf daadwerkelijk doorgronden en tot expressie brengen, loopt als een rode draad door mijn werk.

Dit bracht mij via de culturele antropologie naar Oosterse culturen, met name Indonesië, waar ik jarenlang onderzoek verrichtte. In West Papua, waar ik anderhalf jaar verbleef voor mijn promotie onderzoek, bestudeerde ik de wijzen waarop mensen bij belangrijke overgangsfasen de balans in hun leven handhaven en herstellen. Dit thema was gekoppeld aan de vraag hoe mensen omgaan met ziekte, verlies en rouw en met processen van verandering in hun leven. Ik werd daar opgeleid in eeuwenoude geneeswijzen en betekenissen van ziekte en gezondheid. Befaamd spiritueel leider en inheems genezer Maria Baru werd mijn leraar. Zij initieerde mij in voorouderlijke leringen en gaf mij de allerhoogste inheemse kennis van heling waarbij lichaam en geest in balans zijn.

Mijn proefschrift over dit onderzoek Restoring the Balance: Performing Healing in West Papua werd in 2008 onder dezelfde titel uitgegeven bij KITLV Press.

Terug in Nederland specialiseerde ik mij als spiritueel coach en verlegde mijn antropologisch veldwerk naar de AMEG (Academie voor Muziek, Educatie en Genezing). Hier verrijkte ik mijn leringen en werd spiritueel opgeleid door drs. Loucas van den Berg, gedurende een intensieve 4 jarige opleiding. Ik specialiseerde mij in “De geestelijke aspecten van genezing. Genezen met hart en handen”.

 

Waar Oost en West elkaar ontmoeten
Vanuit het rijke en veelzijdige studieveld van Oost en West richtte ik mijn Lotus Lifecoaching praktijk op. Daarin komt alles samen wat ik nastreef en sla ik een brug over continenten heen in het begeleiden van mensen naar meer zelfbewustzijn om, in balans met lichaam en geest, hoofd en hart, uitdrukking te geven aan wie ze wezenlijk zijn en zo meer uit het leven te halen.

Tegelijkertijd was ik van 2006 tot 2015 in de AMEG werkzaam als coördinator, coach en trainer zowel individueel als in groepsverband in diverse cursussen op het gebied van bewustzijn en meditatie.

Van 2012 tot 2014 verrichtte ik eveneens taken als stervens- en spiritueel begeleider in hospice De Linde, De Waalboog in Nijmegen.

Sinds 2014 geef ik meditatie cursussen voor PV Radboud Universiteit en Radboudumc Nijmegen: ’Ontdek de kracht van meditatie voor ontspanning en rust, creativiteit en manifestatie in leven en werk’.

Uit deze meditatiecursussen zijn de retraites voortgekomen die ik twee keer per jaar geef in het prachtige Epidavros, Griekenland: ‘In het hart van meditatie, op weg naar je innerlijk weten en je eigen bestemming’. In 2018 is daar ook de bijzondere woestijn retraite bijgekomen: ‘Mediteren, yoga en wandelen in de stilte van de Sinaï’.

Coaching

consult | Lotus Lifecoaching

Individuele consulten en coaching

Meditatie

cursus | Lotus Lifecoaching

Ontdek de kracht van meditatie voor ontspanning

Retraite

retraite | Lotus Lifecoaching

Epidavros, Griekenland: In het hart van meditatie

Workshop

workshop | Lotus Lifecoaching

De wijsheid van het hart

Lotus Lifecoaching

Dr. Indah Courtens  |  Javastraat 104 A, 6524 MJ Nijmegen Telefoon: 06 – 362 16 149 | E-mail: lotus@lotuslifecoaching.nl

Pin It on Pinterest

Share This